A hagyományos só metabolizmusa

A szervezet teljesen másképpen dolgozza fel a Himalája sót és a hagyományos asztali sót, éppen ezért a kristálysó egészséges, míg a hagyományos só károsan hat a szervezet működéseire.

A Himalája só kristályai egymástól elszigetelten állnak, így a szerkezete jobban illeszkedik a szervezet formáihoz. Ennek köszönhetően a test sejtjei könnyebben fel tudják venni a Himalája sóban található értékes anyagokat, tehát a Himalája só a szervezetben nem méregként, hanem értékes tápanyagként viselkedik.

Ezzel szemben a hagyományos asztali só nem mutat élénk kristályszerkezetet, sima lapokból tevődik össze, ami a szervezet számára egy mesterséges szerkezet, így idegenként ismeri fel, éppen ezért igyekszik minél gyorsabban megszabadulni tőle. Ez azonban azzal jár, hogy a kiválasztó szervrendszer teljesen leterhelődik, sőt még a sejtjeink is dehidratálódnak. Ez azért van, mert a szervezetnek, ahhoz, hogy megszabaduljon a nátrium-kloridtól, körül kell venni a lapokat folyadékkal. Ezt a folyadékot pedig a sejtekből szerzi meg, amik így dehidratálódnak és kiszáradnak.

A Himalája só szerkezete nem elszigetelt, mivel a 84 ásványi anyag harmonikus formákban kapcsolódnak egymáshoz. A Himalája só tehát nagyon könnyen metabolizálódik a szervezetben, hiszen úgymond “teli van élettel”.

Ebből az elemzésből is jól látszik, hogy milyen fontos, hogy a hagyományos asztali sónkat lecseréljük Himalája kristálysóra.

 

A hagyományos só metabolizmusa hozzászólásai

Szólj hozzá

0.021 mp