A Himalája só és a magas vérnyomás

A magas vérnyomás több, mint 23.000 ember halálát okozza az Egyesült Államokban évente és közel 3 millió amerikai embert érint, állítja a Centers for Disease Control and Prevention 2010-ben kiadott jelentése. Azonban a magas vérnyomás megakadályozása nem egyszerű feladat és számos tényezőtől függ, például az olyan belső faktoroktól, mint a genetika, illetve külsőktől, mint a diéta. A Himalája só fogyasztásával azonban jótékonyan befolyásolhatjuk a vérnyomást és elkerülhetjük azokat az egészségügyi problémákat, amelyek ezzel járnak együtt.

 

A hipertónia hatása

A sófogyasztás szintetn tartása fontos eleme az egészségmegőrzésnek, mivel a só szorosan kapcsolódik a magas vérnyomáshoz, ami aztán számos egészségügyi problémát okozhat. A magas vérnyomásban szenvedő egyének gyakran panaszkodnak fejfájásra, bár sok esetben a beteg nem veszi észre a tüneteket egészen addig, amíg a magas vérnyomás szöveti károsodást nem okoz. A magas vérnyomás károsíthatja a veséket, a szívet és az ereket, ami infarktushoz és agyvérzéshez is vezethet, ezért megéri odafigyelni a megfelelő sófogyasztásra.

 

Általánosságban elmondható, hogy a napi nátriumbevitelt 1500 mg-ra kell korlátozni, mondja ki a Linus Pauling Intézet. Azonban ha már diagnosztizáltá nálunk a magas vérnyomást, akkor érdemes beszélnünk az orvosunkkal, aki majd meghatározza a számunkra megfelelő nátriumbevitelt.

 

A Himalája só és a magas vérnyomás hozzászólásai

Szólj hozzá

0.028 mp