A Himalája só és az ekcéma

 

Az ekcéma, amit duzzadt, viszkető vörös foltok a bőrön jellemeznek, nem életveszélyes, viszont rendkívül kényelmetlen állapot. Ez a betegség igen gyakori, ezért sokan keresnek jogorvoslatokat, amik enyhítik a tüneteket. Persze az alternatív módszerek nem helyettesítik az orvosi ellátást, de képesek kiegészíteni azt. A Himalája sóról úgy vélik, hogy hatékonyan enyhítheti az ekcéma tüneteit, de még több kutatásra van szükség, hogy hatékonysága bizonyított legyen.

 

 

A Himalája só

A Himalája só egy természetes, feldolgozatlan só, amit több, mint 250 millió éves sóbányákból bányásznak. Ezt a sót gyakran használják a fürdő termékekben, valamint étkezési célokra az asztali só helyettesítésére. A Himalája só számtalan egészségügyi előnnyel bír. A Himalája só sokkal egészségesebb, mint a konyhasó, mert nem tartalmaz méreganyagokat, viszont 84 különböző értékes ásványi anyag és nyomelem található benne.

 

 

Himalája só a helyi kezelésre

Sokan állítják, hogy a Himalája só úgy is ki tudja fejteni előnyeit, ha a bőrön keresztül szívódik fel, ezért nagyon sokszor javasolják, hogy rakjuk fürdőnkbe. A Himalája sós fürdő segíthet enyhíteni az olyan krónikus betegségek tüneteit, mint az ízületi gyulladás, a pikkelysömör, a herpesz, valamint gyógyítja az olyan bőrbetegségeket, mint az ekcéma és a kontakt dermatitis. A gyógyszerek azonban még mindig hatékonyabban szüntetik meg ezeket a problémákat, a fürdő csak kiegészítésként szolgál.

 

A Himalája só és az ekcéma hozzászólásai

Szólj hozzá

0.027 mp