A Himalája só és az ekcéma

Az ekcéma, amit duzzadt, viszkető, vörös foltok jellemeznek a bőrön nyilván nem egy életveszélyes betegség, viszon ennek ellenére nagyon gyakran meglehetősen kényelmetlen. Az ekcéma egy gyakori bőrbetegség, amire sokan keresik a legmegfelelőbb gyógymódokat. Persze a természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi kezelést, de az tény, hogy a Himalája só, ez a természetes és feldolgozatlan só hatékonyan segít a tünetek enyhítésében. Azonban még több kutatásra van szükség ahhoz, hogy pontosan meghatározható legyen ennek az anyagnak a hatékonysága.

 

Himalája só

A Himalája só egy természetes, feldolgozatlan só, ami több, mint 250 millió évig rejtve volt az ember szeme elől. A Himalája sót ma már nagyon sokféle célra felhasználják kezdve a fürdőtermékektől egészen az asztali sókig. Bár a Himalája sóval kapcsolatos kutatások nem véglegesek, az már bebizonyosodott, hogy ez a fajta só igen sokféleképpen képes segíteni az egészségünket. Dr. Edward Group, a Global Healing Center alapítója szerint is a Himalája só sokkal egészségesebb, mint a konyhasó, mivel nem tartalmaz méreganyagokaat, viszont van benne 84 különféle ásványi anyag, amelyeknek a só rózsaszín árnyalatát köszönheti.

 

A Himalája sós fürdő és az ekcéma

A National Association of Eczema felismerte, hogy a Himalája sós fürdők hatékony módszerek lehetnek arra, hogy megkönnyítsék az ekcéma tüneteit. A Himalája sóban nagyon sok értékes ásvány van, amelyek miatt ezek a fürdők igen hatékonyak lehetnek. Egy csésze só szükséges egy kád vízhez, ha szeretnénk enyhíteni a tüneteket. Áztassuk magunkat 10 percig a fürdőben és a viszketés alább fog hagyni.

 

A Himalája só és az ekcéma hozzászólásai

Szólj hozzá

0.016 mp