A Himalája só feldolgozása

A Himalája só egy fosszilis só, amelyet kézzel bányásznak ki mélyen a Himalája-hegységből, ami a világ legmagsabb pontja. Ez a kristályos sófajta valószínűleg több ezer évvel ezelőtt alakult ki, az ősi időkben, amikor az ásványi anyagok a Föld alsóbb rétegeibe szorultak, miközben kialakultak felettük a fenséges hegyek. A Himalája só ennek köszönhetően tiszta környezetben őrződött meg az évszázadok alatt, a Himalája sót nem érte semmiféle szennyeződés, ami jelen van a legtöbb olyan sóban, amelyek a tengerekben és óceánokban lelhető fel.

A Himalája sót a bányákból mindig kézzel fejtik ki egy régi hagyomány szerint, mindenféle eszköz segítsége nélkül, illetve még robbanóeszközöket sem használnak ehhez. Miután a hegy alatt alakult ki a Himalája só, éppen ezért egy gyémánt-szerű kristályos anyagról van szó, amelyet kézzel zúznak, mosnak és a napon szárítanak meg. A Himalája só így 100%-ig természetes lesz, finomítatlan és a kristályok nem szennyeződtek különféle anyagokkal. A Himalája sónak ennek köszönhetően izgalmas textúrája van, amely lehetővé teszi, hogy főzzünk, süssünk bele és, hogy felhasználjuk dekorációs és egészségügyi célokra is.

A Himalája só a legegészségesebb, legtisztább só a földön! Sokkal egészségesebb, mint a tengeri só! Finom ízű, gazdag ásványi anyagokban, természetesen fehérítik, tartósítószereket és kémiai adalékanyagokat nem tartalmaz, viszont több mint 84 ásványi anyag és nyomelem található benne.

 

A Himalája só feldolgozása hozzászólásai

Szólj hozzá

0.024 mp