A só felhasználási módjai

 

Amellett, hogy a só kiválóan ízesíti az ételeinket, számos további felhasználási módja van. Nagyanyáink még a modern vegyszerek és tisztítószerek megjelenése előtt sokszor takarítottak sóval. A só használata tisztítási célokra még ma is érvényesek és sokkal olcsóbbak és környezetkímélőbbek lehetnek, mint a kifinomultabb termékek. Érdemes tehát minél többféleképpen kipróbálni és a lehető legtöbb féleképpen felhasználni otthonunkban. A só legtöbb felhasználási módja ugyanis kiállta az idő próbáját.

 

 

A só legismertebb alkalmazása kétségtelenül a konyha és az étkezőasztal területe. A só kihozza hús ízét, karaktert ad a zöldségeknek, a köretek pezsgését megadja, elmélyíti a desszertek édességét és fokozza bizonyos gyümölcsök ízét is. Nem létezik más olyan fűszer, ami ennyire sokszínűen képes ízesíteni az ételeket.

 

 

Persze az otthon körüli felhasználása is jelentős. A só egy kitűnő tisztítószer, akár önmagában, akár mással összekverve használjuk. A só és a terpentin visszaállítja a fürdőkád és a WC fehérségét és a megsárgult zománc is újra fénylő lesz. A só és ecet pasztájával a rezet is meg lehet tisztítani. Egy erős sóoldattal a konyhai mosogatóban meg lehet akadályozni a zsír összetapadását és a kellemetlen szagok is eltüntethetőek.

 

 

A sóval elpusztíthatjuk a molylepkéket és a hangyákat. Egy csipetnyi sóval az ágyneműt finomra és fényesre vasalhatjuk. A só a ruhákból kiszívja a zsíros szennyeződéseket.

 

 

Egy doboz só a fürdőszobában is fontos elem. Az enyhe sóoldat kiváló szájvízként, torok gargarizálásra, hatékony fogápoló és fertőtlenítő is.

 

A só felhasználási módjai hozzászólásai

Szólj hozzá

0.019 mp