Amit tudnod kell a Himalája sóról

 

Ha valaki azt mondja, hogy házát rendszeresen tisztítja sólámpával, akkor valószínűleg elég furcsán nézünk rá, de ha egy kicsit is érdekel minket, hogy miként teszi ezt, akkor könnyedén kipróbálhatjuk a Himalája sólámpákat, amik valóban megtisztítja otthonában az egyes helyiségek levegőjét.

De mi is az a Himalája sólámpa pontosan? Rengeteg lámpa van a lakásban, miért kellene még egy? A Himalája sólámpa valójában egy sótömb, amit egy izzóval világítanak meg. A sólámpa nem feltétlenül világítási célokat szolgál, sokkal inkább a lakás hangulatát javítja, egy különleges fényt kölcsönöz az adott helyiségnek. Ugyanakkor a Himalája sólámpának ennél fontosabb szerepe is van: az esztétikán túl elősegíti a levegő tisztítását is.

Amikor a sólámpa világít, akkor negatív ionokat bocsát ki. Ezek a negatív ionok képesek emlegesíteni az elektronikus berendezések káros, pozitív ionjait, megszűrik a port, a pollent, így a levegőt tisztábbá teszik.

De hogyan működik így a sólámpa? A levegő számos elemből áll: ezek közé tartoznak az ionok, a szennyező anyagok, a por részecskék. A levegő nagy része szennyező anyagból és pozitív ionból áll. A sólámpa ezeket az anyagokat képes semlegesíteni. Amikor ez megtörténik, akkor a semlegesített anyag nehéz lesz, így a normális légáramlással távozik a helyiségból.

Az elektro-szmog megszüntetésével javítható a koncentráció, fokozódik a figyelem és agyunk is később fárad el.

 

Amit tudnod kell a Himalája sóról hozzászólásai

Szólj hozzá

0.039 mp