Az asztali só fogyasztásának következményei

 

Ha túl nagy mennyiségben fogyasztjuk az asztali sót, akkor a szervezet túlságosan savassá válik. Az is megtörténhet, hogy a semlegesítés folyamata során - mivel a szervezet állandóan igyekszik a sót kiválasztani a szervezetből, amihez sok víz kell - a szövetek elvizesednek és így a bőr is cellulitiszes lesz. Ezért nem véletlen, hogy az orvosok azt javasolják, hogy igyekezzünk elkerülni a túlzott sófogyasztást és a lehető legjobban csökkentsük le mennyiségét. Minden milligramm nátrium-klorid semlegesítéséhez, amit a szervezet nem tud kiválasztani, huszonháromszor annyi víz szükséges, hogy a szervezet semlegesítse. Ha a nátrium-klorid még e semlegesítési folyamat során is túl magas a szervezet újra kristályosítja a só és fehérjékké alakítja át, amit már képes kiválasztani. A szervezetnek azonban húgysavat kell termelnie ezen fehérjék előállításához, hogy minden esetben megszabaduljon a felesleges sótól. Azonban a túl nagy mennyiségű húgysav a csontokba és az ízületekbe ragad le és ez oka lehet a különböző reumás megbetegedéseknek, az ízületi gyulladásoknak, a vesekő és az epehólyag kövek kialakulásának. Hosszú távon ez a szervezet mérgezéséhez vezet.

 

 

Azonban ezek a problémák könnyen elkerülhetőek, ha az asztali sót Himalája sóra cseréljük. Ez a só ugyanis számos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, amik nem vonják el a sejtektől a vizet, hanem azokat értékes anyagokkal töltik fel és fokozzák működésüket.

 

Az asztali só fogyasztásának következményei hozzászólásai

Szólj hozzá

0.044 mp