Hogyan süssünk steak-et Himalája sólapon?

 

A steak elkészítése az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy el kezdjünk sütni a Himalája sótömbökön. A folyamat ugyanaz, mint más élelmiszerek esetében, csak a sütési idő az, ami eltér.

 

 

1. Fontos, hogy a megfelelő lapot válasszuk ki

Ha sütni szeretnénk a Himalája sótömbön, akkor nagyon fontos, hogy az legalább 1,5 centiméter vastag legyen. A legjobb, ha direkt erre a célre elkészített lapot vásárolunk. Nagyon fontos a sima felületű lap kiválasztása.

 

 

2. Melegíts fel lassan

A sótömbök felfűtése a legnehezebb dolog. Nagyon fontos, hogy legyünk türelmesek és a lehető leglassabban vigyük véghez. Mivel a Himalája só egy puha főzőfelület, így a melegítés során repedések és hasadékok keletkeznek rajta, ezért fontos, hogy lassan hevítsük csak fel. Gáztűzhelyen, grillen, elektromos főzőlapon is fel lehet melegíteni. Legalább 15 percig hevítsük alacsony hőmérsékleten és csak azután emeljük a hőt.

 

 

3. Helyezzük rá a steak-et

Amikor már elég forró a só - megállapíthatjuk, ha vizet cseppentünk rá és az sisteregve párolog el -, csak egyszerűen helyezzük rá a felcsíkozott steak-et. Nagyon fontos, hogy ne nagyon sózzuk meg a húst, mert a himalája sótömb ízesíti is azt a sütés folyamán.

 

 

4. Fordítsuk meg és vegyük le róla

Fordítsuk meg a steak-et egy fém spatulával (ne használjunk műanyagot, mert megolvad). Ennek az oldalnak keveseb idő is elég lesz a sütéshez. Amikor megsült, akkor vegyük le a húst a Himalája sótömbről.

 

 

5. Takarítás

Még melegen kaparjuk le a maradék húsdarabokat a Himalája sólapról, majd várjuk meg míg a tömb lehűl és csak azután mosuk le szivaccsal vagy egy súrolóval. (Ne használjunk szappant). Végül töröljük szárazra.


Hogyan süssünk steak-et Himalája sólapon? hozzászólásai

Szólj hozzá

0.021 mp