Ízületi gyulladás és a Himalája só

Mindannyian hallottunk arról, hogy a hagyományos só nem olyan jó nekünk, így ennek fogyasztását mérsékelni kell. Tény, hogy az asztali só 97,5%-ban nátrium-kloridot és a maradék 2,5%-ban vegyi anyagokat tartalmaz, mint például nedvességszabályozókat vagy jódot, amiktól ez a só finomított és feldolgozott lesz és lényegében igen kevés köze van a tényleges sóhoz, ami a természetben keletkezett.

Ez a magasab feldolgozott só felesleges folyadékot tárol a test szöveteiben. Minden gramm nátrium-klorid, amit a szervezet nem képes feldolgozni, huszonháromszor annyi vizet tárol a sejtekben, mint amennyit kellene, hogy a szervezet semlegesíthesse ezt az anyagot. A test később újra kristályosítja a konyhasót, mivel nem képes azt nagy mennyiségben lebontani. A tárolás az állati fehérjékben történik, a következő lépésben pedig ezek a fehérjék húgysavat termelnek, hogy megszabaduljanak a felesleges sót. Ez a húgysav a szervezetben marad és megköti a nátrium-klorid kristályokat, amelyek közvetlenül lerakodnak a csontokba és az ízületekbe és ez köszvényt vagy arthritist okozhatnak (illetve epe- vagy vesekövet is). A válasz erre a dilemmára a feldolgozott só mennyiségének csökkentése. Azonban a Himalája sónál nem áll fenn ez a probléma, mert ezek a természetes sókristályok egyensúlyba hozzák a testet és méregtelenítik azt.

A Himalája só képes a már lerakodott sótömböket is semlegesíteni a szervezetben. Rendszeres használatával nagyszerűen képes csökkenteni így a reumás panaszokat, illetve más ízületi fájdalmakat is.

 

Ízületi gyulladás és a Himalája só hozzászólásai

Szólj hozzá

0.026 mp