Kézkrém Himalája sóból

 

A Himalája só egy egészséges alternatívája a konyhasónak, mivel nem tartalmaz vegyi anyagokat és nem is megy keresztül olyan folyamatokon, feldolgozáson, ami során a természetes ásványi anyagok elávolításra kerülnek. A Himalája só természetes módon keletkezett, mechanikusan bányásszák, így képes megőrizni értékes tápanyagait. A Himalája só összetételétől függően igen változatos színekben pompázik, de leggyakrabban enyhe rózsaszínes árnyalatot vesz fel. Formája is változatos: vásárolhatunk finom szemcsés és durva Himalája sót is.

 

 

Himalája sós kézkrém

1. Adjunk egy evőkanál Himalája sót egy csésze desztillált vízhez és jól keverjük össze, amíg az összes só feloldódik a vízben.

2. Adjunk negyed csésze aloe vera gélt a sós keverékhez és jól keverjük össze újra.

3. Alacsony lángon olvasszunk fel 2 dkg méhviaszt.

4. Keverjünk hozzá mandulaolajat, kókuszolajat vagy kakaóvajat a méhviaszhoz. Hagyjuk, hogy a keverék homogénné olvadjon, majd jól keverjük át.

5. Vegyük le a tűzről a méhviaszos keveréket és öntsük egy mixerbe. Várjuk meg, amíg el kezd sűrűsödni.

6. Indítsuk el a turmixgépet és lassan öntsük hozzá a vizes keveréket. Addig turmixoljuk, amíg sűrű krémet kapunk.

7. A keveréket öntsük egy tégelybe és adjunk hozzá még 10 csepp eukaliptusz olajat. Keverjük össze ismét, majd zárjuk le alaposan és várjuk meg, míg kihűl, mielőtt használni kezdjük.

 

Kézkrém Himalája sóból hozzászólásai

Szólj hozzá

0.018 mp