Még több információ a Himalája sótégláról

 

A Himalája sólapokat gyakran nevezik téglának is. Ezeket nagyszerűen fel lehet használni főzéshez, sütésre és gyógyításra is, de dekorációs célokra sem utolsó. A Himalája sótégla még fürdésre is kiváló. Miután megfelelően felmelegítettük a Himalája sótéglát, az hosszú ideig képes megőrizni a hőmérsékletét, így ha erre helyezzük a nyers ételt, akkor az megsült és még enyhén sós ízt is kap.

 

 

A Himalája sótégla használata

1. Tegyük a Himalája sótéglát a mélyhűtőbe körülbelül két órára és használjuk ezután a sushi, a felvágottak vagy sajtok kínálására. Helyezhetünk rá friss gyümölcsöt, fagylaltot, pudingot vagy más desszertet is.

2. A Himalája sótéglával hatékonyan lehet felmelegíteni bizonyos tereket is. Sajátos összetétele miatt fűtésre is alkalmas lehet.

3.  Melegítsük fel a Himalája sótéglát egy gáztűzhelyen vagy a sütőben - a legalacsonyabb hőmésrékletet használjuk, hogy a hirtelen hőmérsékletváltozás miatt ne repedjen meg a tégla -, majd a felmelegített sótéglán süssük meg kedvenc húsunkat. Fontos, hogy a húst előtte ne sózzuk meg, mert így túl sós lehet az étel. Kiválóan alkalmas ez a lemez a zöldségek, a vékonyra szeletelt marha vagy csirke, a halfilé, a kagylók elkészítésére is. Még tükörtojást is süthetünk rajta.

 

 

Tippek

-Nagyon fontos, hogy mindig megtisztítsuk a Himalája sótéglát a használat után. Ehhez csak meleg víz szükséges. Töröljük szárazra tiszta ruhával. Kerüljük a mosogatószereket.

-A kisebb sótömböket fel lehet használni fürdősókként vagy habkőként is, amivel eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket.

-Ne melegítse a Himalája só lemezt túl gyorsan, mert felrobbanhat.


Még több információ a Himalája sótégláról hozzászólásai

Szólj hozzá

0.033 mp