Mi az a Himalája sóterápia? 1.

A Himalája sóterápia egy modern változata annak a keleti gyógyító hagyománynak, melynek lényege, hogy az emberek minél több időt töltsenek a sóbarlangokban, mivel ezek jó hatással vannak az áltlaános egészségi állapotukra. Egy lengyel orvos, Dr. Boczkowski volt az első, aki 1843-ban rögzítette a sóbarlangok előnyeit, miután megállapította, hogy a Wielizcke sóbányákban dolgozó sóbányászoknak átlagon felüli az egészségi állapota.

Sokan úgy vélik, hogy a Himalája sóterápia előnyös az asztmásoknak, azoknak, akik visztás fibrózisban szenvednek, illetve más légúti vagy bőrbetegséggel küzdenek. Egyesek szerint a Himalája sóbarlangok képesek csökkenteni a vényköteles gyógyszerek szükségességét is. Mint a legtöbb alternatív gyógymódot, a sóterápiát is érte már kritika, hiszen a tudománynak egyelőre még nem sikerült bizonyítania hasznosságát.

 

Salt Sanctuary New Yorkban

A Salt Sanctuary egyike azon kevés helynek, ahol hagyományos spa kezelésekhez lehet hozzájutni, illetve valódi Himalája sóterápián lehet részt venni. Nem mindenkinek adatik meg ugyanis, hogy a Himalája lábánál található sóbarlangokban töltse a mindennapjait, az ő részükre készültek a sószobák, ahol szintén maximálisan ki lehet élvezni a Himalája só előnyeit. A Salt Sanctuary azért is olyan különleges, mert ez egyszerre egy Himalája sóbarlang és egy modern sószoba, ahol kisebb csoportokat és gyerekeket is tudnak fogadni.

A sószobákban általában rózsaszín és fehér sótömböket épeítenek be, azokat hátulról megvilágítják, így kellemes levegőt biztosítanak bent, ami segít a tüdő és a légutak megtisztításában is. Ezekben a terekben meditálni is érdemes, hiszen az izmaink könnyebben lazulnak el, mi pedig könnyebben jutunk el alfa módba.

 

Mi az a Himalája sóterápia? 1. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.029 mp