Mi olyan különleges a Himalája sóban?

1. Természetes

Évek óta bombáznak minket a konyhasó negatív következményeivel. Ezek a figyelemztetések azonban nem igazán érnek célba, hiszen egyre több konyhasót használunk évente. Azonban érdemes lenne ezt lecserélni Himalája sóra, mert ez sokkal természetesebb, ráadásul tartalmazza az összes ásványi anyagot, amire a szervezetünknek szüksége van.

 

2. Hatalmat képvisel

Az ókorban a sónak hatalma volt. A só egykoron sokkal értékesebb volt, mint az arany. A római katonákat is sóval fizették ki.

 

3. Miért változott meg a konyhasó megítélése?

A világ sópiacának 93%-a ipari célokra használt, a nátrium-kloridra az ilyen esetekben tiszta formában van szükség. Körülbelül 6%-át használják tartósítási célokra. Csak egy kis százaléka jut a konyhába, mint konyhasó. A természetes só kimerült az ásványi anyagokból és a nyomelemekből, ráadásul azt tartósítószerekkel és egyéb vegyszerekkel turbózzák fel, annak érdekében, hogy szép fehér legyen.

A kutatók rájöttek arra, hogy só kristályos szerkezete károsodik a a mechanikai bányászat és a kémiai feldolgozás esetében, ezért van az, hogy a Himalája só sokkal egészségesebb.

 

4. A szervezet számára szükséges Himalája só

A szervezetnek szüksége van a természetes só minden elemére a testünk működéséhez. A napi mennyiségnéhány grammnyi lehetne, azonban mi sokkal többet fogyasztunk belőle. Ez amiatt van, mert számos készétel teli van sóval. A vesék nem képesek mindet eltávolítani a szervezetből, az eredmény pedig túlzott savasság.

 

Mi olyan különleges a Himalája sóban? hozzászólásai

Szólj hozzá

0.01 mp