Milyen hatása van a Himalája sónak a terhes nőkre?

Az orvosok azt mondják, hogy nincs semmilyen ok arra nézve, hogy megszüntessük az egy teáskanál Himalája sóból készült sóoldat fogyasztását a terhesség alatt. Leginkább ennek a magas nátriumtartalma okozhat problémát a terhesség alatt is. Az átlagos európai ember mintegy 5000 mg nátriumot fogyaszt naponta és ráaádásul azt nem Himalája sóból teszi, hanem hagyományos asztali sóból. Ezek alapján a legtöbb amerikai túl sok sót fogyaszt, viszont a Himalája só a terhesség alatt is fogyasztható.

Egy teáskanál Himalája kristálysó körülbelül 478 mg feldolgozatlan, természetes nátriumot tartalmaz. Az USDA is kimondja, hogy a szervezetnek minimum 500 mg nátriumra van szüksége a normális működésre. A nátrium alapvető a létezéshez, tehát a terhes nőknek is fontos, hogy vigyenek be a szervezetükbe Himalája kristálysót.

A terhes nőknek a Himalája sóoldat biztosítja a kiegyensúlyozott energiaszintet és tökéletes alapot biztosít az egész naphoz. A Himalája sóval a terhesség is könnyebben “viselhető”, mivel a szervezet funkciói kiegyesúlyozottak maradnak. A Himalája só azért is jó a terhes nők számára, mivel a természetes nátrium és a 84 ásványi anyag és nyomelem keresztül fut a vénákon és a magzat vérkeringésébe is bekerül, tehát a terhesség során a szükséges ásványi anyagokat biztosíthatjuk a magzat számára is.

Tudta, hogy a vér a szervezetben 3%-os sóstartalommal bír? És, hogy ugyanazt a 84 ásványi anyagot tartalmazza, amelyek az eredeti Himalája kristálysóban is jelen vannak. Ezt a sót a szervezet alapvető anyagként ismeri fel a szervezetönk, tehát a terhesség során is érdemes fogyasztani. De az nagyon fontos, hogy megmaradjunk a napi egy teáskanálnyi mennyiségnél és azt használjuk a főzésre és ételízesítésre.

 

Milyen hatása van a Himalája sónak a terhes nőkre? hozzászólásai

Szólj hozzá

0.026 mp