Sóval kapcsolatos kérdések és válaszok

Mi a kézműves só?

A kézműves sókat kézzel készítik, általában hagyományos módszerekkel. A kifejezés azt jelenti, hogy a legfontosabb, hogy a gyártást egyetlen munkás kövesse végig, ő feleljen minden folyamatért. A kézműves sók előállíta speciális tudásokat feltételez: a készítő ismeri a legjobb forrásokat, az eljárásokat és feltételeket, amelyek különleges tulajdonságokat kölcsönöz a készterméknek. A legtöbb kézműves só egy bizonyos ételhez a legalkalmasabb. A kézműves só ellentétben áll azokkal, amelyek a gépekből jönnek ki, illetve, ahopl a gyártási folyamat nagymértékben automatizált és nem kisipari.

 

Melyik az a só, amire mindenképp szükségem van a konyhámban?

Két eltérő csoport létezik a világon: vannak, akik a fleur de selre, míg mások a sel gris-re esküsznek. A fleur de sel egy jól gondozott, funomított tengeri só, a francia hagyomány szerint ez a legsokoldalúbb sófajta, mivel az íze bármilyen ételhez passzol, az aromákat nem nyomja el, hanem kihangsúlyozza. A fleur de sel tulajdonképpen egy sópehely, ami hajszálvékony, így izgalmas textúrát szolgáltat és gyorsan olvad el a szájban, valamint csillogó megjelenést ad az ételnek. Vannak olyanok is, akik a kősókat kedvelik, a durva tengeri sókat, amelyeket mozsárban vagy sódarálóban őrölnek finomra és így használják fel. Ezeknek a sófajtáknak igen magas az ásványi anyagtartalma, mint például a Himalája sónak, gyönyörű színekben találkozunk velük, ízük kellemes, így számos előnyük van az ipari sokkal szemben. Tehát e három típus (fleur de sel, sópehely, Himalája kősó) érdemes választani.

 

Sóval kapcsolatos kérdések és válaszok hozzászólásai

Szólj hozzá

0.017 mp