Steak Himalája sóval

A Himalája só egy olyan eszköz, amivel kiadósabbá és tartalmasabbá tehetjük az ételeinket. Ez egy durva, rózsaszín só, ami nagy nedvességtartalmú, körülbelül 13% körüli. A Himalája só a pakisztáni bányák mélyéről kerül a felszínre, így a nagy nyomásnak köszönhetpen számunkra szabálytalannak tűnő, mégis természetes kristályszerkezetet alkotnak, ennek köszönhetően lesz a Himalája só kiváló adalékanyag, amivel nagyszerűen lehet befejezni a steaket, a bárányt, a zöldséges ételeket, illetve az egyéb húsos fogásokat.

 

Steak Himalája sóval és petrezselymes pestoval.

 

A steakhez

-fél kg hátszín vagy bélszín

-1 evőkanál jó minőségű olívaolaj

-1 evőkanál sótlan vaj

-csipetnyi bors

-csipetnyi Himalája só

 

A pestohoz

1 csokor petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

1/4 csésze frissen reszelt parmezán sajt

1/4 csésze jó minőségá olívaolaj

1 ujjnyi Himalája só

 

Egy nagy serpenyőben vagy öntöttvas serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat közepes-magas hőre. Enyhén borsozzuk a steaket mindkét oldalon. Miután a serpenyő forró lett és a vajat megolvasztottuk, adjuk hozzá a húst, és süssük 3-4 percig mindkét oldalán, amíg szép kérget kap. Tegyük a steak a vágódeszkára, hagyjuk pihenni 15 percig, amíg kissé lehűl. A pestohoz vágjuk össze a petrezselymet, törjük össze a fokhagymával, a sajttal és a Himalája sóval. Amikor egy pépes állagú krémet kapunk, akkor vagyunk készen. Locsoljuk meg bőven olívaolajjal.

A steaket szórjuk meg egy kevés Himalája sóval, majd egy kanál pestoval a tetején tálaljuk.

 

Steak Himalája sóval hozzászólásai

Szólj hozzá

0.014 mp