Szempontok a Himalája só használata mellett

A Himalája kristálysót kézzel bányásszák a Himalája hegyeiből. A Himalája só színe a fehértől a mély vörösig változik, attól függően, hogy mennyi ásványi anyag, pontosabban van van benne. A Himalája só gazdag ásványi anyagokban, sokkal gazdagabb, mint a hagyományos asztali só, mivel ebben 84 különféle ásványi anyag és nyomelem található, köztük a legfontosabbak is, a kalcium, a kálium és a magnézium. Úgy vélik, hogy a Himalája só a Földön a legtisztább só, mivel az ősi tengerfenékről bányásszák, amelyek felett évezredek óta barlangok húzódnak - ezt azt jelenti, hogy a Himalája sónak nem volt esélye arra, hogy beszennyeződjön az idők során.

 

Terápia

Az arcápoló gőzök segítenek minimalizálni az asztma és a bronchitis tüneteit, valamint a fül fertőzéseivel és néhány légúti fertőzéssel szemben is hatékony gyógymódnak bizonyulnak. Érdemes a ruhánkat is beáztatni Himalája sóba, mert ezzel elpusztíthatjuk benne az olyan kórokozókat is, amelyekre még a mosószerek sem képesek. Használjuk a nyílt sebek, az ízületi betegségek, az ízületi gyulladás, a csontritkulás ás a köszvény kezelésére is.

 

Étkezés

A magas ásványianyag-tartalmának köszönhetően a Himalája sót fel lehet használni a hagyományos asztali só vagy a tengeri só helyettesítésére, hogy ezzel támogassuk az egészséges életmódot. Használjuk a konyhában mindenhol, ahol hagyományos asztali sóra van szükségünk. A Himalája só étkezési felhasználásra több lehetőségünk is van: finom, közepesen durva és durva változat is elérhető a piacon.

 

Szempontok a Himalája só használata mellett hozzászólásai

Szólj hozzá

0.035 mp