Bejegyzések a "Himalája" cimke szerint

A Himalája kristálysó

A Himalája kristálysó a bolygó legtisztább sófajtája, ami igen gazdag értékes ásványi anyagokban és energiában. A Himalája kristálysó mintegy 250 millió évvel ezelőtt jött létre, amikor a Himalája-hegység ...

Tovább olvas ...

Az Epsom só és a magnézium-klorid

A magnézium nagy mennyiségben megtalálható az emberi testen belül és ott többféle célt szolgált és feladatot lát el. A magnéziumnak például fontos szerepe van az izomok és idegek egészséges működésében, ezenfelül ...

Tovább olvas ...

A Himalája só és a magas vérnyomás

A magas vérnyomás több, mint 23.000 ember halálát okozza az Egyesült Államokban évente és közel 3 millió amerikai embert érint, állítja a Centers for Disease Control and Prevention 2010-ben kiadott jelentése. Azonban a magas ...

Tovább olvas ...

Sóval kapcsolatos kérdések és válaszok

Mi a kézműves só? A kézműves sókat kézzel készítik, általában hagyományos módszerekkel. A kifejezés azt jelenti, hogy a legfontosabb, hogy a gyártást egyetlen munkás kövesse végig, ő feleljen minden folyamatért. A ...

Tovább olvas ...

Steak Himalája sóval

A Himalája só egy olyan eszköz, amivel kiadósabbá és tartalmasabbá tehetjük az ételeinket. Ez egy durva, rózsaszín só, ami nagy nedvességtartalmú, körülbelül 13 körüli. A Himalája só a pakisztáni bányák mélyéről ...

Tovább olvas ...

Hogyan hat a só a fehérjére?

A só - ez alatt érthetjük az asztali sót, a tengeri sót vagy a Himalája sót, illetve bármilyen vegyi sót is - jelentős hatással van a fehérjékre. A só kezeli vagy kémiailag feldolgozza a fehérjék egy bizonyos fajtáját, ...

Tovább olvas ...

Himalája só a szemre

A mai világban a számítógépek, a telefonok, a televíziók kikészítik a szemünket, amelyek így felesleges megpróbáltatásoknak vannak kitéve, ez pedig kiszáradásukkal jár együtt. Mivel a környezeti tényezők és az ...

Tovább olvas ...

Az Epsom só és a magnézium-klorid

A magnézium nagy mennyiségben megtalálható az emberi szervezetben és ez többféle célt tölt be a testünkben. A magnézium nagymértékben felelős az idegek és az izmok megfelelő munkájáért, illetve szabályozza még a ...

Tovább olvas ...

Az indiai fekete só előnyei

Az indiai fekete só vagy más néven a Kala namak vagy sachal egyfajta indiai vulkáni kőzet, amelyet gyakran használnak ízesítésre Indiában, Pakisztánban, illetve más ázsiai országokban. A “fekete” só valójában egy ...

Tovább olvas ...

A Himalája só hatása a vírusokra

A Himalája sót ma már éppen olyan könnyedén be lehet szerezni, mint a közönséges asztali sót, ráadásul ezt már tömbökben, illetve granulátum formájában is meg lehet vásárolni. A Himalája sóból készülnek lámpák is, ...

Tovább olvas ...

A Himalája só és az ekcéma

Az ekcéma, amit duzzadt, viszkető, vörös foltok jellemeznek a bőrön nyilván nem egy életveszélyes betegség, viszon ennek ellenére nagyon gyakran meglehetősen kényelmetlen. Az ekcéma egy gyakori bőrbetegség, amire sokan ...

Tovább olvas ...

A Himalája só feldolgozása

A Himalája só egy fosszilis só, amelyet kézzel bányásznak ki mélyen a Himalája-hegységből, ami a világ legmagsabb pontja. Ez a kristályos sófajta valószínűleg több ezer évvel ezelőtt alakult ki, az ősi időkben, amikor ...

Tovább olvas ...

A só szerepe az ember életében

A só nátrium-kloridból áll össze, amely mindkettő egy mérgező anyag, viszont így együttesen nélkülözhetetlen az élethez. Mivel mindkét elem illékony, ezért a természetben leginkább csak ilyen formában találkozunk ...

Tovább olvas ...

Hogyan vásároljunk Himalája sólámpát? 1.

A Himalája sólámpák egyre népszerűbbek nemcsak szépségük miatt, hanem aért is, mert már bebizonyosodott, hogy számos egészségügyi előnyük van ezeknek a daraboknak. Azonban kérdés az, hogy mindegyik Himalája sólámpa ...

Tovább olvas ...

Mi az a Himalája sóterápia? 1.

A Himalája sóterápia egy modern változata annak a keleti gyógyító hagyománynak, melynek lényege, hogy az emberek minél több időt töltsenek a sóbarlangokban, mivel ezek jó hatással vannak az áltlaános egészségi ...

Tovább olvas ...

Szempontok a Himalája só használata mellett

A Himalája kristálysót kézzel bányásszák a Himalája hegyeiből. A Himalája só színe a fehértől a mély vörösig változik, attól függően, hogy mennyi ásványi anyag, pontosabban van van benne. A Himalája só gazdag ...

Tovább olvas ...

A Himalája só előnyeinek kihasználása 1.

Rejtett szépség, a világ legmagasabb hegységeiben nyugvó Himalája só, az ősi titok, amellyel sokat tehetünk az egészségünkért, szépségünkért és a teljes jólétért. Már tudjuk, hogy a Himalája só a legtisztább só a ...

Tovább olvas ...

A Himalája só előnyeinek kihasználása 1.

Rejtett szépség, a világ legmagasabb hegységeiben nyugvó Himalája só, az ősi titok, amellyel sokat tehetünk az egészségünkért, szépségünkért és a teljes jólétért. Már tudjuk, hogy a Himalája só a legtisztább só a ...

Tovább olvas ...

A Himalája sólámpák rejtett titkai

Sok rejtett titok van a Földön, azonban sok esetben nem is vagyunk tisztában azzal, hogy milyen értékek bújnak meg a Föld alatt. Szerencsére azért vannak olyan dolgok, amelyek felfedik magukat, például a Himalája só, amelyből ...

Tovább olvas ...

A Himalája sólámpák növekvő népszerűsége

A Himalája sólámpa egy darab, egy tömb Himalája kristálysó, amelyet mélyen a Himalája-hegységben bányásztak és amit kiegészítettek egy villanykörtével vagy gyertyával. Ezen lámpák mérete igen változatos lehet, vannak ...

Tovább olvas ...

Himalája só a terhesség alatt

A terhesség egy kilenc hónapos utazás. Ez az az idő az életedben, amikor egyszerre érzed magad boldognak, izgatottnak, nyugodtnak és örömtelinek. Azonban nem ritka, hogy ezeket a tapasztalatokat szorongások is kiegészítik, mivel ...

Tovább olvas ...

Működik a Himalája kristálysó?

A Himalája kristálysó végtelen mennyiségű pozitív előnyöket jelent, mint például: fokozza az energiaszintet, növeli az élelmiszer felszívódását, előmozdítja az érrendszer, a légútak és orrmelléküreg egészéségét, ...

Tovább olvas ...

Ízületi gyulladás és a Himalája só

Mindannyian hallottunk arról, hogy a hagyományos só nem olyan jó nekünk, így ennek fogyasztását mérsékelni kell. Tény, hogy az asztali só 97,5 -ban nátrium-kloridot és a maradék 2,5 -ban vegyi anyagokat tartalmaz, mint ...

Tovább olvas ...

Mi olyan különleges a Himalája sóban?

1. Természetes Évek óta bombáznak minket a konyhasó negatív következményeivel. Ezek a figyelemztetések azonban nem igazán érnek célba, hiszen egyre több konyhasót használunk évente. Azonban érdemes lenne ezt lecserélni ...

Tovább olvas ...

Himalája só receptek

A Himalája rózsaszín kristálysóval nagyszerűen lehet főzni, felszolgálni és meghinteni az ételt, mivel ez olyan, mint egy fűszerkeverék, tehát mindösszesen elegendő, ha csak ezzel a sóval fűszerezünk. A Himalája sóval ...

Tovább olvas ...

Milyen hatása van a Himalája sónak a terhes nőkre?

Az orvosok azt mondják, hogy nincs semmilyen ok arra nézve, hogy megszüntessük az egy teáskanál Himalája sóból készült sóoldat fogyasztását a terhesség alatt. Leginkább ennek a magas nátriumtartalma okozhat problémát a ...

Tovább olvas ...

Néhány dolog, amit eddig nem tudtál a Himalája sóról

A Himalája só egészséges, a Himalája só ásványi anyagokban gazdag. A Himalája só rózsaszín, a Himalája sót kézzel bányásszák. De mit kell még róla tudni? A Himalája só már évek óta jelen van a bioboltokban. Ez a ...

Tovább olvas ...

A Himalája sóoldat előnyei

A Himalája sóoldatban 84 ásványi anyag van feloldva, ezek az ionizált vegyületek pedig képesek a szervezetet energetizálni és az áltlaános egészségi állapotot fokozni. A Himalája kristálysó oldata akár 24 órán át is ...

Tovább olvas ...

A hagyományos só metabolizmusa

A szervezet teljesen másképpen dolgozza fel a Himalája sót és a hagyományos asztali sót, éppen ezért a kristálysó egészséges, míg a hagyományos só károsan hat a szervezet működéseire. A Himalája só kristályai ...

Tovább olvas ...

Himalája sólámpa vásárlási útmutató 1. - miért érdemes?

A Himalája kristálysó lámpák nagyon szép díszei lehetnek bármely otthonnak. Amikor úgy döntünk, hogy Himalája sólámpát vásárolunk, akkor áltlaában elsőként dekorációs szempontokból tesszük ezt. Persze mindig tudni ...

Tovább olvas ...

A Himalája só körüli kutatások

A mai napig a Himalája só biofizikai tulajdonságait illetően a tudományos érdeklődés igen csekély volt. Ez az oka, hogy eddig olyan kevés kutatást végeztek el a Himalája kristálysó tulajdonságait vizsgálandó. A Himalája ...

Tovább olvas ...

Még több információ a Himalája sótégláról

A Himalája sólapokat gyakran nevezik téglának is. Ezeket nagyszerűen fel lehet használni főzéshez, sütésre és gyógyításra is, de dekorációs célokra sem utolsó. A Himalája sótégla még fürdésre is kiváló. Miután ...

Tovább olvas ...

Kézkrém Himalája sóból

A Himalája só egy egészséges alternatívája a konyhasónak, mivel nem tartalmaz vegyi anyagokat és nem is megy keresztül olyan folyamatokon, feldolgozáson, ami során a természetes ásványi anyagok elávolításra kerülnek. A ...

Tovább olvas ...

Amit tudnod kell a Himalája sóról

Ha valaki azt mondja, hogy házát rendszeresen tisztítja sólámpával, akkor valószínűleg elég furcsán nézünk rá, de ha egy kicsit is érdekel minket, hogy miként teszi ezt, akkor könnyedén kipróbálhatjuk a Himalája ...

Tovább olvas ...

Az asztali só fogyasztásának következményei

Ha túl nagy mennyiségben fogyasztjuk az asztali sót, akkor a szervezet túlságosan savassá válik. Az is megtörténhet, hogy a semlegesítés folyamata során - mivel a szervezet állandóan igyekszik a sót kiválasztani a ...

Tovább olvas ...

Hogyan süssünk steak-et Himalája sólapon?

A steak elkészítése az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy el kezdjünk sütni a Himalája sótömbökön. A folyamat ugyanaz, mint más élelmiszerek esetében, csak a sütési idő az, ami eltér. 1. Fontos, hogy a megfelelő lapot ...

Tovább olvas ...

A Himalája só és az ekcéma

Az ekcéma, amit duzzadt, viszkető vörös foltok a bőrön jellemeznek, nem életveszélyes, viszont rendkívül kényelmetlen állapot. Ez a betegség igen gyakori, ezért sokan keresnek jogorvoslatokat, amik enyhítik a tüneteket. ...

Tovább olvas ...

A só és az egészség

A só fontos nemcsak az élet, hanem az egészséges élet szempontjából is. A National Academy of Sciences azt javasolja, hogy minden ember napi 500 mg nátriumot fogyasszon el, hogy megőrizhesse egészségét. Természetesen az egyéni ...

Tovább olvas ...

A só felhasználási módjai

Amellett, hogy a só kiválóan ízesíti az ételeinket, számos további felhasználási módja van. Nagyanyáink még a modern vegyszerek és tisztítószerek megjelenése előtt sokszor takarítottak sóval. A só használata ...

Tovább olvas ...

A kristálysó lámpák előnyei

Clemence Lefevre A Himalája kristálysó lámpák című könyvében írja, hogy a Himalája sókristályok az évszázadok során több, mint 500 méterrel a Föld alatt voltak, így nem érték őket a környezeti szennyeződések. A ...

Tovább olvas ...

0.011 mp